Search
Search
GoogleMaps
 • Collapse
 • Close
Locatie
 • Collapse
 • Close

Nieuwe Kerkweg

 

Ligging

MOO-locatie Nieuwe Kerkweg ligt aan de zuidkant van het Grevelingenmeer bij de kruising van de Nieuwe kerkweg met de Langenlaan in Den Osse. Klik op het P icoon op de kaart voor de routebeschrijving. Klik op het Duiker icoon voor meer informatie over de instap. De afstand tot de parkeerplaats is 100 meter.

Onderwaterlandschap 

Sinds 2002 bevindt zich op 7 tot 10 meter diepte reen kunstrif met reefballs. Vanaf de steiger duik je in noordoostelijke richting om de reefballs te bereiken. Parralel aan de kant vind je tussen 3 en 12 meter oude dijkresten. Aansluitend aan de basaltblokken van de oude dijk liggen diverse betonnen platen die overgaan in zand en slib. Westlijk liggen een aantal betonplaten ook ondieper. Oostelijk wordt de oude dijk met regelmaat afgewisseld door stukken zandbodem.

Door de diversiteit in bodemsamenstelling is het onderwaterleven op deze duiklocatie ook zeer divers. De Snotolf vindt in de gaten van de reefballs in het vroege voorjaar een plek om te broeden en het nest te verzorgen. Met een beetje geluk zwem je langs of over een Zeedahlia heen.

Duikcondities

Er is geen getij, duikers hoeven geen rekening te houden met stroming door eb en vloed. Het beste zicht is na aanhoudend kalm weer. Bij sterke aanlandige wind verminderd het zicht en neemt golfslag toe. Het zicht onderwater varieert tussen de 2 en 8 meter en is op z’n best als er geen of aflandige wind is.

Duikervaring

Duiklocatie Nieuwe Kerkweg is geschikt voor introductieduiken, beginnende en gevorderde duikers, (macro)fotografen en nachtduiken. De steiger ter plaatse biedt twee mogelijkheden: te water gaan door een trap af te lopen het water in, of door middel van een commandosprong in dieper water. Het water verlaten kan vervolgens aan weerzijden van de steiger met de trappen, of in het diepe gedeelte met behulp van de ladders.

Gevaren 

Pas op voor visnetten ten oosten van de duikplaats. Bel bij nood 112. Het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine is te bereiken via (0889) 50 14 17, optie 1 voor spoedgevallen.

Faciliteiten

De parkeerplaats is ruim. Er zijn toiletten, een buitendouche, kleedruimte en een vulstation aanwezig. Flesvullingen (200 en 300 bar) kunnen betaald worden met muntgeld of met de app Vuljeduikfles. Ook is er een cafetaria aanwezig, genaamd Even pause.

Alternatieve MOO-locaties

Om de waarnemersinspanning beter te verdelen en de representativiteit te vergroten, of om drukte te vermijden, kies als alternatieve MOO-locatie bijvoorbeeld Ossehoek of De Muur.

Faunavoorspelling

Welke soorten kom je tegen op deze MOO-locatie? Wat is de waarschijnlijkheid om een bepaalde soort te zien? Wanneer is de kans het hoogst om een specifieke soort te zien? Raadpleeg de Faunavoorspelling en ontdek de antwoorden op je vragen. 

Filtertips: Zoek een soort door het veld 'Soort' in te vullen bij de filterinstellingen. Voer bijvoorbeeld 'zeepaard' in bij soort, en gebruik ‘contains’ (bevat) als filteroptie. Selecteer de huidige maand bij 'Maand' en pas opnieuw de filter ‘contains’ toe. Zo krijg je inzicht in de kans om een Kortsnuitzeepaardje te spotten in de huidige maand. Wil je meer details over een specifieke soort? Klik dan op de link naar de soorteninformatie.


Project: MOO
Gebied: Grevelingen
Nabij: Den Osse
Locatienummer: 112
Adoptiestatus: Vacant
Faunavoorspelling
 • Collapse
 • Close
SoortgroepSoortMaandTrefkans %Voldoende waarnemingenSoorteninformatie
Data pager
Data pager
First PagePrevious Page
Next PageLast Page
Page size:
PageSizeComboBox
select
 2479 items in 124 pages
SponzenBoorspons150Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons233Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons333Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons420Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons575Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons662Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons786Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons871Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons971Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons10100Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons1175Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons12100Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBroodspons (onbepaald)110 
SponzenBroodspons (onbepaald)220 
SponzenBroodspons (onbepaald)30 
SponzenBroodspons (onbepaald)40 
SponzenBroodspons (onbepaald)56 
SponzenBroodspons (onbepaald)648 
SponzenBroodspons (onbepaald)731 
SponzenBroodspons (onbepaald)831 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

 • Inventarisaties
 • Beheeradviezen 
 • Monitoring
 • Exoten

Mariene soorten en ecologie

 • Educatie
 • Artikelen
 • Exoten

 

 

Steun ANEMOON

 • Met een donatie
 • Met waarnemingen
 • Met foto's 
 • Met locatie-omschrijvingen
 • Met maken van artikelen
 • Met organiseren activiteiten

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

 

 

Back To Top